Blacklane investeert in Havn, de 100% elektrische chauffeursdienst die alleen in Jaguar I-PACE rijdt

De wereldwijd actieve chauffeursdienst Blacklane heeft een meederheidsbelang genomen in Havn, de 100% elektrische premium chauffeursdienst in Londen. Havn rijdt uitsluitend met Jaguar I-PACE. Met de investering in Havn versnelt Blacklane de elektrificatie van zijn wereldwijde taxivloot.

De investering in Havn is in november 2020 afgerond. Blacklane breidt de diensten van Havn uit en gaat nog meer emissievrij personenvervoer in de Britse hoofdstad aanbieden. Verder neemt Blacklane de Jaguar I-PACE ook wereldwijd op in zijn vloot. Blacklane is al sinds 2013 actief in Londen en biedt zijn diensten in vijftig landen aan. Sinds 2017 compenseert het de CO2-emissies van alle ritten die het wereldwijd uitvoert – uniek in de markt van personenvervoer.

Havn biedt volledig elektrisch personenvervoer in Londen aan zonder compromissen te sluiten op het gebied van comfort en stijl. Elke rit kan worden aangepast aan de wensen van de passagier, met opties als een playlist, de gewenste temperatuur en interactie met de chauffeur. Alles is voorafgaand aan de rit door te geven en aan te passen via de Havn-app.

 

Investeren in toekomst van geëlektrificeerde, gedeelde mobiliteit

Havn werd in september 2019 gelanceerd door InMotion, Jaguar Land Rovers kapitaal- en mobiliteitsdienstentak, die is gericht op investeringen in innovatieve nieuwe producten en diensten voor toekomstige autonome, geëlektrificeerde, connected en gedeelde mobiliteit.

Natuurlijk nemen Blacklane en Havn alle mogelijke beschermingsmaatregelen om chauffeurs en klanten te beschermen tegen het coronavirus. De chauffeurs controleren hun temperatuur dagelijks, dragen een mondkapje en ventileren het interieur grondig na elke rit en bieden elke passagier handreiniger en een mondkapje aan.

Sascha Meskendahl, Chief Revenue Officer van Blacklane en directeur van Havn,vertelt: “Havn has proved Londoners don’t have to compromise. Customers can have safety, sustainability and sanitisation at the same time. With our combined expertise, Havn and Blacklane will provide more zero-emission rides in London and beyond to lead the next era of chauffeured services worldwide.”

Lars Klawitter, Managing Director van Studio 107, InMotion, vertelt: “This is a partnership of companies that believe in being first. Havn was London’s first all-electric chauffeur service with the first fully electric World Car of the Year 2019, award winning Jaguar I-PACE, while Blacklane has introduced the first carbon-offset programme in the industry. Blacklane and Havn share the same DNA of customer service, professional chauffeurs and green mobility.”

Meer informatie op www.ridehavn.com.

De Jaguar I PACE is in Nederland leverbaar vanaf € 81.925,-. Zakelijk rijden kan vanaf € 65.990,- met de Jaguar I-PACE EV320 Limited Edition, Financial Lease vanaf € 499,- per maand, netto bijtelling vanaf € 326,- per maand.